BESTEL VANDAAG EN PROFITEER VAN GRATIS VERZENDING!
BESTEL VANDAAG EN PROFITEER VAN GRATIS VERZENDING!
Beweeg met intentie

Beweeg met intentie

Wanneer maakte je voor het laatst tijd om blij te zijn met je lichaam en er even goed voor te zorgen?

Zelfs als je gewoon even niet zo blij bent met je lichaam. Of wanneer was de laatste keer dat je een yoga les volgde om gewoon even lekker met je lichaam bezig te zijn en je weer even bewust te worden van hoe je lichaam zich beweegt? Dat is namelijk iets anders dan yoga of sport doen, omdat je het gevoel hebt dat je het van jezelf of iemand anders moet doen.

Vaak slepen we onszelf naar de sportschool of yogales, omdat dat nu eenmaal zo hoort. We MOETEN bewegen, en voelen ons falen als we niet gaan. Vooraf denken we, ik ga wel even snel tussendoor dan ben ik deze week in ieder geval geweest. Tijdens de les zijn we met hele andere dingen bezig in gedachten, en achteraf denken we: ‘Zo dat heb ik ook weer gehad’!

Niet bepaald mindfull als je het mij vraagt. Maar ik herken het hoor, ook ik betrap mezelf op deze gedachten. Het komt door de stress die we dagelijks ervaren. Doordat we al zo druk zijn kunnen we het soms gewoon niet opbrengen om te sporten of om aandacht aan onszelf te besteden.

Als we dan gaan kunnen we onszelf niet toestaan om te ontspannen. We worden afgeleid met gedachten over waar we zo druk mee zijn. Terwijl dit zo belangrijk is, juist als je er eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt. Dat is een teken dat je het eigenlijk nog veel harder nodig hebt, om je inspanning en ontspanning een beetje in balans te brengen.

Het is belangrijk om ons tijdens de les echt even toe te staan te ontspannen en onze gedachten even te laten voor wat het is. Het levert je namelijk veel meer op als je ook echt even je aandacht richt op jezelf. In plaats van alleen maar bezig zijn met het moeten presteren en je met je gedachten alsnog aan het ‘werk’ bent.

Wat mij helpt is om bij de yoga tegen mijzelf te zeggen: ‘Ik mag nu even ontspannen ’, en daarbij het jezelf ook echt even te gunnen. Dit blijf ik dan vaak net zolang in mijzelf herhalen totdat het lukt en ik ook echt voel dat ik dat op dat moment wil. Ik overtuig zo eigenlijk mezelf ervan en geef mijn gedachten ook geen ruimte om me lastig te vallen met van alles en nog wat. Het werkt hetzelfde als een mantra. 

 

''Don’t make it a have to do thing – keep it relaxing and fun''

Hou het als het momentje van de dag om naar uit te kijken, en blij mee te zijn.
Je kunt ook proberen om je aandacht te richten op je ademhaling, de muziek, of hoe je voeten op de grond bewegen bijvoorbeeld.
Wees dankbaar voor de tijd die je even vrij maakt voor jezelf. Het leven is kort, dus leef vandaag en stel jezelf altijd voorop. Maak van tijd met jezelf geen laatste prioriteit!

Schrijf een reactie

Reacties moeten worden goedgekeurd voor ze geplaatst worden

Comment are moderated